粕漬珍味Kasuzuke Products

私たち『MIFUKUAN』の粕漬は、有明海の豊富な魚介類を保存する目的で生まれた昔ながらの製法です。
広大な佐賀平野で栽培される米を主な原料とした世界的に評価の高い日本酒の酒粕を用いて、百年の歴史に基づいた伝統技術で、独自の濃厚な風味をお届け致します。

酒の肴、ご飯のお供に

佐賀の粕漬は、酒粕と一緒に食べることが食文化として定着しています。粕漬の原料は塩漬することで、酒粕の成分を吸収し独特の旨味を醸し、お酒の肴やご飯のお供として絶妙です。
有明海の海産物にとどまらず、様々な食材との組み合わせを試み、粕漬の新たな可能性を追求していきます。

KASUZUKE is a product made from using the byproduct of sake, which is called sake lees. By using sake lees to pickle various foods, we can give new food products a unique, umami flavor.

Our Kasuzuke products at MIFUKUAN are made from premium quality seafood sourced from the Ariake sea, formulated using traditional preservation techniques passed down unchanged from ancient times.
Using world-class Japanese sake lees fermented from rice cultivated in the vast plains of Saga, and produced using century-old traditional Japanese techniques, our Kasuzuke offers both a rich and distinctive taste.